Servicii Optimizare Site in Google
In prezent optimizarea unui site pentru a fi vizibil in Google nu mai este optionala. Realitate este ca in fiecare an piata din online din Romania se dezvolta intr-un ritm ametitor.
Comunica eficient in mediul online cu potentialii tai clienti despre afacerea ta!
Prezenta online este vitala pentru prosperitatea multor companii, iar serviciile de optimizare SEO pentru vizibilitate in Google sunt intr-adevar o necesitate si nicidecum o extravaganta. In acest mod, site-ul tau va deveni popular si mai usor de utilizat.
Lasa-ne un mesaj detaliat, daca doresti servicii de optimizare pentru site-ul tau.

Consultanta SEO Mai multi clienti fericiti

Preturi SEO Accesibile Plan Start-Up

Servicii SEO clienti B2B si B2C
Beneficii Optimizare SEO ADfel
Studiu cuvinte cheie
Indiferent daca website-ul tau este un blog personal sau un e-Commerce, cercetarea cuvintelor cheie este o etapa foarte importanta, iar aceasta este viitoarea baza pe care se va construi si optimiza un site.
Audit SEO On Page si Continut
Un audit seo on page va releva eventuale probleme care impiedica site-ul sa creasca pozitiile cuvintelor cheie in Google. Continutul website-ului este important pentru relevanta cautarilor efectuate de utilizatori. Printr-un audit seo se poate stabili o strategie de optimizare pentru indeplinirea obiectivelor si depasirea competitiei.
Recomandari SEO Tehnic
Se identifica eventuale probleme care impiedica site-ul sa performeze pe cuvintele cheie de interes si procedeaza la recomandari catre programator pentru rezolvarea acestora. De asemenea, se pot implementa o strategie tehnica pentru o structura curata, bine delimitata si fara continut mixt sau comun.
Audit SEO Off Page
Cu toate ca in ultima perioada importanta linkurilor externe a mai scazut, profilul de linkuri este unul dintre cei mai importanti factori care influenteaza rezultatele website-ului tau in Google. Site-ul tau poate fi optimizat SEO off page atat prin incurajarea castigarii de noi link-uri, dar si de excluderea acelora daunatoare, utilizand actiunea de disavow.
Recomandari UX versiune mobila si desktop
Optimizarea UX este din ce in ce mai importanta in prezent pentru ca Google stie cand un utilizator este multumit de site-ul pe care il viziteaza. Probabil si tie iti place sa iti petreci timpul pe un website usor intuitiv, care iti usureaza alegerile si te ghideaza spre ceea ce intentionai sa gasesti.
Analiza SEO competitie
Printru-un audit seo al competitie vom afla ce eforturi sunt necesare pentru ca site-ul tau sa creasca pe termenii de interes, sa aflam strategia competitiei tale, sa speculam erorile sau zone deficitare si sa prioritizam obiectivele de optimizare SEO astfel incat sa te bucuri cat mai repede de succes.
Optimizare SEO On Page
Daca iti doresti o fundatie solida pe care sa fie contruit site-ul tau, atunci trebuie sa stii ca optimizarea SEO on page este probabil cea mai importanta etapa din viata unei pagini web. Putem trece sumar cateva dintre optimizarile on page pe care le efectuam cu prioritate, respectiv: URL, meta tags (titluri, descrieri si cuvinte de interes), headings, linkuri interne, continut media si bineinteles continut relevant.
Link-uri interne
Cu toate ca multe persoane ignora importanta linkurilor interne, acestea au un rol deosebit in stabilirea ierarhiei paginilor, in stabilirea importantei acestora, la navigarea pe site, iar prin optimizarea seo a ancorelor text poti mari puterea paginilor de interes.
Optimizare Imagini
Este recomandat sa utilizezi continut media optimizat pentru ca astfel vei beneficia de o buna viteza de incarcare a paginii, o experienta mai buna a oamenilor care iti viziteaza afacerea online, creste vizibilitatea cuvintelor cheie si mareste rata de conversie indeosebi pentru magazinele online.
Youtube Video
Daca inca nu detii un cont de YouTube, ar fi bine sa stii ca deschiderea unui cont este foarte usora, iar profilul tau poate deveni unul dintre cele mai populare si moderne modalitati blogging modern. Optimizarea videoclipurilor din contul de Youtube este o alta modalitate prin care te poti face remarcat si care poate aduce mult trafic in timp.
Optimizare seo Google My Business
Stiai ca Google My Business are autoritatea domeniului 100? Simpla ta prezenta in GMB este un plus. Acum imagineaza-ti ce poti face daca contul tau primeste atentia necesara si ajunge in pozitia 1 in cautarile locale! Google My Business este sansa oricarei afaceri online sa invinga competitia puternica.
Strategie Locala si Nationala
Cuvantul tau cheie este destul de cautat si local? Atunci ar fi indicat sa devii lider regional inainte sa te avanti in lupta cu cei mari la nivel national. Noi te ajutam cu optimizarea seo astfel incat tu sa poti incepe cu dreptul in mediul online.
Strategie content writing
In timp ce unele dintre problemele tehnice pot fi depasite de catre Google, lipsa continutului cu siguranta nu te va ajuta. Continutul este singurul aspect care da cu adevarat relevanta paginii, la nivel micro, si site-ului, la nivel macro. Important este ca tu sa beneficiezi de optimizare seo pentru a scoate in evidenta avantajele si pentru a oferi valoare oamenilor care iti viziteaza pagina web.
Redactare Advertoriale si Articole blog
Optimizarea seo on page este imperios necesara oricarei pagini web, dar daca doresti o vizibilitate mai mare, vrei ca lumea sa vada ca ai un produs sau un serviciu de calitate de oferit, atunci cu siguranta vei avea nevoie de mai multa comunicare in mediul online. Serviciile noastre includ redactarea si publicarea advertorialelor, comunicatelor de presa si articolelor pe blog-uri.
Raport lunar SEO
Atunci cand aloci un buget pentru promovare online este normal sa stii pe ce este cheltuit. Asadar, ADfel iti va prezenta lunar un raport al activitatii noastre, in care vei putea regasi volumul de lucru, progresul, stadiul si evolutia site-ului, precum si recomandarile necesare pentru a te dezvolta mai rapid.
- Studiu cuvinte cheie
- Audit SEO On Page si Continut
- Recomandari SEO Tehnic
- Audit SEO Off Page
- Recomandari UX
Studiu cuvinte cheie. In functie de stadiul de evolutie in care se afla businessul tau, de produsele si serviciile pe care doresti sa le oferi, specialistii seo ADfel vor cauta si selectiona cuvintele cheie potrivite pentru ca tu sa poti avea rezultate bune inca de la inceput, fara sa fii nevoit sa astepti perioade indelungate fara rezultate.
Pe masura ce compania ta se dezvolta in mediul online, ne orientam catre termeni mai dificili de crescut in SERP, asigurand in acest mod dominatia site-ului tau in nisa de interes.
Prin studiul acestor cuvinte cheie si implementarea lor prin optimizarea site-ului pentru Google ne asiguram ca acesta va primi trafic relevant, care sa genereze cat conversii.
Selectionarea cuvintelor cheie potrivite este o activitate care necesita mare atentie pentru ca in final acestea reprezinta scheletul oricarui website, iar structura acestuia este deosebit de importanta.
Exista diferite moduri de a identifica intentia utilizatorilor online prin cuvintele cheie cautate. Spre exemplu, pentru un site de e-Commerce, explorarea cuvintelor cheie iti poate arata intentia utilizatorilor, care iti ofera date despre cautarile specifice. Acestea la randul lor te pot ajuta sa-ti raspunzi la intrebari precum:
- Ce cauta un utilizator pe Google?
- Cati utilizatori cauta un produs sau serviciu?
- In ce format cauta acea informatie? Este termenul cautat informational sau tranzactional?
De asemenea, studiul termenilor te pot ajuta sa identifici acei termeni care sunt folositi la:
- Navigarea spre un site, cand utilizatorii cauta un anumit site sau pagina;
- Cautarea unei informatii, atunci cand utilizatorii au nevoie de un anumit raspuns la o intrebare;
- Cercetare, cand utilizatorii cauta informatii despre produse sau servicii, care ar putea conduce la o tranzactie, si
- Tranzactionali, cand utilizatorii sunt determinati sa cumpere, iar toate elementele de marketing intrunesc conditiile de satisfactie ale acestora.
Un Audit SEO este o analiza cuprinzatoare a site-ului, care te ajuta sa evaluezi performanta curenta a acestuia si fiecare pagina in parte. Spre exemplu, un audit este util specialistilor sa evalueze daca site-ul tau atinge factorii de influentare ai SERP-ului, iar in urma optimizari seo site-ul tau poate castiga linkuri din partea altor site-uri cu reputatie buna.
Un audit ADfel contine urmatoarele opt componente:
- Analiza cuvintelor cheie si stadiul de optimizare a paginilor relevante pentru acestea. Aceasta analiza ne ajuta sa determinam modul in care Google interpreteaza site-ul pe baza continutului furnizat.
- Analiza vitezei de incarcare a site-ului. Acest audit evalueaza viteza site-ului si se procedeaza la recomandarea modalitatilor de imbunatatire a acestuia.
- Analiza elementelor de marketing, spre exemplu elemente care capteaza atentia utilizatorilor, butoane de adaugare in cos sau chiar butoanele de partajare in conturile sociale. Aceasta analiza te ajuta ne ajuta sa stabilim daca vizitatorul are o “calatorie” ghidata pe site sau daca este haotica, ori daca icoanele sociale permit interactionarea si distribuirea continutului in mediul online.
- Analiza continutului duplicat: aceasta analiza ne ajuta sa stabilim daca exista mai multe versiuni ale unei pagini web indexate de Google si procedam la solutionarea acestei probleme serioase.
- Analiza auditului de continut: aceasta analiza ne ajuta sa determinam gradul de optimizare si daca fiecare dintre paginile site-ului are optimizate meta titlurile, meta descrierile, meta cuvinte cheie, relevanta acestora, adrese URL prietenoase pentru SEO si utilizatori, etichete, filtre si alte atribute, care influenteaza stadiul optimizarii.
Prin efectuarea unui audit SEO, poti determina slabiciunile actuale are neoptimizarii SEO. Un audit SEO te ajuta sa identifici de ce o pagina din site-ul tau nu are performantele pe care le astepti. De exemplu, in urma unei analize putem descoperi ca nu este optimizat meta titlul sau meta descrierea ori includerea cuvinte cheie relevante in acestea. De asemenea, putem descoperi ca ai continut duplicat pe site, iar Google nu va lua in considerare pagina ta, sau o viteza relativ lenta a site-ului, care determina utilizatorii sa paraseasca pagina chiar pana ca aceasta sa se incarce. Descoperirea acestor probleme este unul dintre primii pasi in implementarea optimizarii SEO si a unei strategii de marketing online de succes.
In urma auditului se pot descoperi diverse probleme, care impiedica site-ul sa urce pe anumiti termeni de interes, sau acesta se poate optimiza mai bine din punct de vedere tehnic. Spre exemplu, un audit poate cuprinde recomandari care privesc:
- Cresterea vitezei de incarcare a site-ului, prin imbunatatirea timpului de raspuns a servarului, optimizarea si reducerea marimii imaginilor, fara ca aceasta sa afecteze calitatea, minimalizarea javascriptului si a CSS-ului care blocheaza redarea rapida, limitarea numarului de resurse si solicitari HTTP, politica privind cache-ul browserului, reducerea numarului de redirectionari, daca aceseta sunt prea multe sau eventuale bucle.
- Optimizarea functionalitatilor si utilitatea elementelor site-ulului prin verificarea variantei de mobil si desktop, URL-uri prietenoase, verificare instalare corecta SSL, setarea preferentiala a protocolului de securitate (HTTPS), configurarea corecta a redirectionarilor 301, in special in timpul sau imediat dupa migrarea unui site, verificarea paginilor pentru a nu exista un atribut care impiedica indexarea, verificarea documentului Robots.txt si a directivelor acestuia, utilizarea corecta a hreflang in special pentru acele site-uri care pun la dispozitia utilizatorilor mai multe limbi.
- Optimizarea continutului text sau media din punct de vedere tehnic prin verificarea redirectionarilor si inlocuirii acelor link-uri intrerupte (broken links), auditarea linkurilor interne, eliminarea continutului duplicat sau folosirea datelor structurate.
Un Audit al profilului de linkuri poate determina daca site-urile care au referinte catre paginile tale web au fost create natural sau nu. Chiar daca in ultima perioada Google a scazut importanta link-urilor, in prezent optimizarea off page asigura dezvoltarea unuia dintre top 3 cei mai importanti factori de influentare a rezultatelor unui site in SERP.
Prin analiza profilului de linkuri vom putea determina competitivitatea site-urilor la nivel de backlinks: Acesta analiza ne ajuta sa evaluam calitatea referintelor si sa comparam rezultatele cu cele ale concurentilor.
Totodata, printr-un audit off page vom putea:
- Analiza linkurile toxice: aceasta analiza ne ajuta sa stabilim daca linkurile catre site-ul tau sunt considerate daunatoare, cum sunt cele create in forumuri, ferme de linkuri sau directoare cu influente nocive si din cauza carora businessul tau poate fi afectat de penalizare Google;
Identificam cele mai puternice linkuri ale competitiei. Un audit SEO off page ne va permite sa descoperim activitatile de obtinere a linkurilor pe care concurentii tai le desfasoara. In acest mod, vei putea cunoaste ce eforturi de optimizare off page ai nevoie pentru a depasi competitia.
Experienta utilizatorului (UX) este un factor important de luat in considerare daca doresti o optimizare serioasa.
Indiferent ca utilizezi si promovarea prin reclame Google ADs, Facebook ADs sau esti multumit cu traficul organic este important ca site-ul tau sa placa utilizatorilor.
UX este experienta interna pe care o persoana o are in timp ce interactioneaza cu fiecare aspect al produselor sau serviciile unei companii.
Este important sa oferi valoare celor carora te adresezi, dar in acelasi timp este la fel de important sa le poti servi un design atractiv cu elemente, care nu ingradesc vizibilitatea si le usureaza navigarea.
In prezent cele mai mari companii apeleaza la firme care se ocupa in mod exclusiv de CRO - Conversion Rate Optimization, iar aceasta optimizare a site-urilor a devenit unul dintre fundamentele celor mai bune practici pentru profesionistii din domeniu, cu scopul de a-si ghida eforturipe in mai multe zone de contact cu utilizatorii online, precum:
- Cum sa descopere si sa gaseasca un produs sau serviciu mai interesant;
- Secventa actiunilor pe care le iau acestia in timp ce interactioneaza cu interfata site-ului;
- Starnirea unui sentiment de emotie si a empatie a acestora fata de produsul sau serviciile propuse, precum si stimularea comportamentului ulterior, care poate fi declansat in timp ce parcurge un traseu in vizita sa pe site;
- Impresiile pe care acestia le au, ca urmare a interactiunii cu pagina ta web ca un intreg.
Fiecare experienta a utilizatorului pe site conteaza, pentru ca la finalul vizitei acestuia, pe termen scurt, sa se reflecte asupra ratei de respingere mai mici (Bounce Rate), iar pe termen lung, fiecare dintre utilizatori poate lua decizii privind mentiunea brandului tau, distribuirea continutului, serviciului sau a produsului in mediul social sau in privat ori chiar utilizarea ulterioara a site-ului tau, prin fidelizare.
Optimizare on page
- Analiza SEO competitie
- Optimizare On Page
- Optimizare link-uri interne
- Optimizare Imagini
- Optimizare YouTube Video
Probabil iti cunosti deja competitia, in special marile branduri din domeniu si cu certitudine aceasta nu se opreste doar la "cei mari". O analiza SEO a competitiei ne poate ajuta sa:
Evaluam dificultatea cuvintelor cheie. Inainte de a analiza strategii specifice de SEO on page sau off page, este bine sa urmaresti structura paginilor web a competiei, cuvintele cheie pe care acestia le folosesc, precum si gruparea semantica a acestor pagini.
Ne folosim de experienta si tool-uri dedicate pentru a studia competitia si analizam factori specifici, precum: autoritatea domeniului, varsta domeniului, profilul de linkuri, estimam volumul de trafic si semnale sociale.
Dupa cum probabil stii, optimizarea SEO este un proces indelungat, care nu aduce rezultate peste noapte. Din acest motiv este posibil ca acele cuvinte cheie principale, pe care doresti sa fii primul in rezultate sa fie mai mult sau mai putin dificil de crescut. Cu toate acestea, vom studia cuvintele cheie din industria ta, identificam noi cuvinte cheie si termeni de cautare pe care poti avea rezultate rapid, pentru a putea sustine cu eficienta afacerea in mediul online.
Observam cat de des se repeta cuvintele cheie in continutul competitiei, atat on page, cat si off page, analizam TF-IDF si aplicam datele obtinute pentru a depasi competitia. Astfel, putem afla frecventa de publicare a continutului, ce tip de continut publica acestia si ce cuvinte cheie urmaresc.
Profilul de linkuri al competitiei. Una dintre cele mai importante sectiuni ale analizei competitorilor este sa ii gasesti resursele si locurile de unde acestia isi castiga linkurile. In acest mod, vom putea aprecia care dintre aceste linkuri sunt de valoare, ce tip de informatie este buna pentru utilizatorii online si cresterea cuvintelor cheie prin optimizare seo off page.
Analiza structurii site-ului competitorilor si UX. Daca inca nu stiai, Google apreciaza experienta utilizatorilor si este bine ca in timpul optimizarii sa se implementeze elemente vizuale atragatoare de design si o structura usoara pentru navigare. Majoritatea schimbarilor de algoritmi din ultimii ani au avut ca subiect varianta mobila si experienta imbunatatita, incarcarea paginilor mai rapide si bineinteles imbunatatirea rezultatelor in urma cautarilor.
Utilizarea conturilor sociale. SEO este procesul de a face un serviciu sau un produs usor de gasit, de accesat si relevant pentru industria sa. Acest proces este o parte integranta a oricarei strategii de marketing digital. Pentru rezultate mai bune este recomandat sa beneficiezi de imbinarea tehnicilor de optimizare cu cele social media marketing, managementul reputatiei online sau managementul recenziilor.
Prin monitorizarea competitiei observam ce platforme folosesc, cat de des publica continut nou, care este stilul comunicarii cu utilizatorii online si ce tip de continut obtine un angajament mai mare.
Prin analiza SEO a competitorilor vom putea valorifica date si informatii precum: ce functioneaza si ce nu merge aplicat in domeniul tau, gasim punctele slabe si le speculam, gasim punctele forte, le adaptam pentru tine si prioritizam obiectivele astfel incat procesul sa fie potrivit bugetului tau.
Dupa studiul cuvintelor cheie se optimizeaza pagina astfel incat aceasta sa contina o serie de elemente importante precum:
URL. O buna optimizare seo presupune ca pagina sa aiba o adresa web scurta si descriptiva, care sa contina cuvantul cheie.
Optimizare meta titlu. Meta titlul este un element HTML care arata despre ce este vorba in acea pagina web. Optimizarea seo a meta titlului are o relevanta deosebit de importanta atat pentru utilizatii carora le este afisata pagina in timpul cautarii in SERP, dar si pentru motorul de cautare.
Optimizare meta descriere. Meta Descrierea este atributul HTML care atunci cand este optimizat seo ofera acel scurt rezumat al paginii web pe care o vad utilizatorii in SERP si Google. Aceasta influenteaza rata de click (CTR) a utilizatorilor si in consecinta poate mari cresterea in pozitii a cuvantului cheie.
Optimizare Heading. Utilizarea headingurilor H1-h3 este importanta pentru fiecare pagina in parte. Acestea arata lui Google cat de important este continutul din preajma lor, iar utilizatorul beneficiaza de o strctura relevanta pentru continut. In procesul de optimizare seo nu sunt de neglijat nici headingurile H4-H6, care pot avea o importanta deosebita in anumite situatii.
Optimizarea linkurilor. Un specialist iti va optimiza linkurile navigationale pentru a ajuta utilizatorul sa calatoreasca mai usor si mai eficient catre paginile tale de interes. Totodata, este bine sa ai link-uri externe din pagina site-ului tau, dar nu in orice loc, in special cand spre exemplu ca utilizatorul sa iti produca o conversie si nu sa paraseasca pagina sau chiar site-ul.
Optimizare continut media. In general continutul media de pe un site sunt imagini, video, PDF-uri sau chiar audio, in functie de specificul industriei. Acestea trebuie sa fie optimizate seo astfel incat agentii Google sa fie indexabil, sa faciliteze o indexare usoara, sa nu mareasca viteza de incarcare a paginii si sa fie relevant pentru utilizator, oferind informatii de valoare.
Continut relevant. Chiar daca site-ul tau este un e-Commerce este indicat sa ai continut text in fiecare pagina si in special in cele de interes, astfel incat utilizatorul sa aiba la dispozitie un minim de informatie despre ceea ce gaseste in acea pagina web.
Orice site contine link-uri interne, iar acestea sunt utile pentru navigarea pe site, stabilirea ierarhiei paginilor si indicarea importantei acestora. Totodata prin crearea de linkuri interne optimizate poti acorda o importanta mai mare paginilor.
Prin optimizarea seo a hyperlink-urilor vom putea permite atat navigarea cu usurinta, stabilirea unei arhitecturi sanatoase si grupate din punct de vedere semantic, cat si cresterea valorii paginilor de interes prin linkuri interne, de la o pagina la alta.
Ancora text este portiunea vizibila de pe un hyperlink, care arata, atat vizitatorilor, cat si agentilor Google, unde urmeaza acestia sa navigheze.
Prin optimizarea ancorei text dirijam traficul din paginile interne, care capteaza trafic catre paginile de interes, crescand astfel importanta acestora din urma.
Iata cateva dintre beneficiile importante ale optimizarii imaginilor:
- Imbunatatirea vitezei de incarcare a paginii;
- Imbunatatirea experientei oamenilor care iti viziteaza pagina web;
- Cresterea vizibilitatii cuvintelor cheie si implicit a pozitiilor in Google;
- Marirea conversiilor, in special daca este vorba despre un site de e-Commerce.
Este bine sa stii ca optimizarea imaginilor vizeaza reducerea cat mai mult posibil a dimensiunii imaginilor, fara sa sacrifici calitatea, astfel incat timpul de incarcare a paginii sa fie rapid. De asemenea, optimizarea imaginilor va ajuta motorul de cautare sa inteleaga continutul acesteia.
Atunci cand imaginile sunt folosite corect prin calitate, relevanta, dimensiuni, denumire, titlu, text alternativ, subtitlu si meta-uri, toate acestea pot deveni mai relevante pentru cautarile organice specifice si ai sanse ridicate sa atragi mai multi vizitatori.
Daca detii un cont de YouTube, atunci ar fi bine sa beneficiezi de o minima optimizare seo pentru a mari vizualizarile, interactiunile sociale precum aprecierea, comentariile sau distribuirea continutului media.
Popularizarea contului de YouTube si a continutului media postat in acesta se poate face indiferent de tematica sau industrie. Totodata, daca faci recenzii la produse, creezi clipuri educationale, ai un Vblog sau publici videoclipuri promotionale privind produsele si serviciile tale este bine sa stii ca acestea pot atrage trafic considerabil de mare catre site.
Pentru o optimizare SEO Youtube vom avea in vedere:
Studiu cuvinte cheie, optimizam fisierul video pentru ca Google sa poata cunoaste mai bine continutul acestuia, optimizare titlu, tag-uri, descrierea video, URL personalizat, interpretarea YouTube Analytics, transcrieri in descriere si optimizare off page pentru vizualizari provenite din surse alternative.
Optimizare SEO off page
- Optimizare Google My Business
- Strategie SEO Locala si Nationala
- Strategie de Brand Content, Content Writing si linkuri interne
- Redactare si Publicare Advertoriale, Comunicate de presa si Articole blog
- Raport lunar SEO
Optimizarea SEO pentru Google My Business ajuta afacerile locale sa obtina vizibilitate mai buna si mai multa acuratete in cautarile organice.
Google My Business este o interfata care permite proprietarilor de afaceri locale sa modifice modul in care afacerea lor fizica, cu o minima prezenta online, sa fie afisata pe toate produsele si platformele Google, inclusiv cu acele pagini care au rezultate bune organice in SERP, recenzii ale clientilor si continut media.
Printre avantajele optimizarii SEO a contului tau de Google My Business pot fi enumerate beneficii, precum:
Informatii sumare. Actualizarea informatiilor sumare din sectiunile specifice ale Google My Business ofera acuratete privind informaiile despre prezenta companiei tale in mediul online, iar optimizarea seo a acestora va crea mai multa vizibilitate pe Google, inclusiv a celor ce cauta informatii privind aplicatii, produse sau servicii. Aici ai oportunitatea sa-ti actualizezi numele, adresa, numarul de telefon și detaliile specifice ale companiei, precum ar fi programul de lucru, exceptii ale programului in perioadele de sarbatoari, poti sugera intrebari frecvente si raspunsurile la acestea.
Vizibilitatea online. Daca optimizezi continutul contului tau de Google My Business, afacerea ta va avea mai multa relevanta in urma cautarilor si ai sanse mai mari pentru afisarea aplicatiei, produselor sau serviciilor pe care le oferi si, totodata, vei beneficia de mai multa vizibilitate pentru compania ta. Astfel, Google va avea informatii concrete pentru a putea sa clasifice site-ul tau si implicit vei avea mai multe afisari relevante pentru cautarile locale.
O prima impresie mai buna. Un mare avantaj al optimizarii seo a serviciului Google My Business este ca vei putea incarca fotografii si videoclipuri. Astfel ai oportunitatea sa expui potentialilor clienti demonstratii, imagini din procesul de fabricatie sau prezentari de marketing, pentru produse si servicii sau poti prezenta magazinul fizic pentru a putea fi mai usor de reperat. Indiferent de ce vei alege, important este ca ai control complet asupra continutului media si vei putea face o prima impresie buna celor care te cauta pentru prima data.
Date analitice. Daca folosesti Google Analytics vei putea observa diverse statistici sau alte date de analiza comparativa, care iti vor arata exact cum, cand si din ce surse clientii tai ajung sa te gaseasca. Cu aceste date, vei putea optimiza campaniile de PPC pentru a imbunatati vizibilitatea online sau pentru a satisface nevoile unui anumit public tinta.
Oferte pentru produse, servicii sau rezervari. Daca te afli in industria de rezervarilor si a vanzarilor online, daca ti-ai optimizat seo contul de pe platforma Google My Business, afacerea ta va putea beneficia de posibilitatea de a propune si accepta rezervarile online. Este un serviciu gratuit si extrem de convenabil pentru clientii care cauta servicii pe Google, in special acelea cu program non-stop, precum ar fi cabinete veterinare sau magazine deschise in timpul noptii, pentru ca viitorii clienti nu vor trebui in niciun moment sa intre pe site sau sa caute alte informatii suplimendare pentru a ajunge la tine.
Recenzii. Recenziile primite de clientii care au fost mai mult sau mai putin multumiti de produsele sau serviciile oferite reprezinta un detaliu important, pe care ar fi bine sa il ai in vedere pentru a putea sprijini strategia de optimizare seo. Indiferent cat de buna este o campanie, cateva recenzii negative vor influenta multe decizii viitoare ale podentialilor clienti, inainte ca acestia sa apeleze la afacerea ta. Este bine sa privesti aceste recenzii ca fiind vocea clientilor si sa tratezi cu mare atentie acest aspect. Reputatia online este influentata in mod direct pozitiv sau negativ de recenziile primite.
Fiecare afacere online ar trebui sa aiba o strategie SEO locala daca doreste sa aiba vizibilitate in Google si sa nu piarda traficul organic din zona de interes, iar acest lucru este deosebit de important pentru intreprinderilor locale, care ar fi bine sa sa vizeze potentialii clienti din oras sau din regiunea unde isi desfasoara activitatea economica.
Prioritatea intreprinderilor locale este de a avea vizibilitate ridicata, in primele locuri din pagina Google prin SEO local pentru anumite regiuni. Asadar, este important sa iei in considerare optimizarea locala ca o modalitate eficienta de publicitate online, consolidant astfel primele pozitii in SERP.
Cand strategia SEO este facut corect, SEO local te poate ajuta sa generezi mai mult trafic de calitate, care poate duce la conversii prin apeluri telefonice, achizitia de produse sau servicii. Suplimentar, optimizarea locala te poate ajuta sa concurezi cu marile brand-uri, iar site-ul tau sa devina o competitie relevanta pentru acestea.
De asemenea, daca cuvintele cheie pe care le urmaresti sunt cautate in regiunea ta, atunci ai cu atat mai multe motive pentru care sa te diferentiezi de competitie si de acei termeni generali, obinand astfel o campanie seo cu rezultate bune si intr-un buget mai redus.
Daca afacerea locala are deja succes cu o campanie de promovare online si beneficiezi de trafic, atunci este cazul sa iei in considerare dezvoltarea in alte regiuni sau chiar la nivel national atunci cand nivelul de cautari nu este suficient de ridicat pentru a te limita local. Trebuie sa stii ca este important sa pastrezi site-ul, dar este posibil ca strategia seo sa implice modificari de structura ale acestuia sau chiar sa iei in considerare dezvoltarea unui nou site, continuand strategia SEO locala pentru site-ul initial, astfel incat prezenta ta online sa isi mentina rezultatele.
Este foarte posibil ca rezultatele la nivel national sa apara cu intarziere sau sa intampini dificultati, dar vechiun site iti va permite derularea afacerii in continuare.
Pentru ca site-ul nou va viza cuvinte cheie cautate la nivel national, acestea pot fi foarte competitive și, din acest motiv, strategia de marketing pentru noul site este importanta.
Tehnicile de marketing, cum ar fi cele de marketing prin linkuri interne si content writing-ul sunt doua strategii adesea confundate. De fapt, marketing prin aplicarea strategiei de linkuri interne este procesul prin care se atrage traficul prin abordarea unor cuvinte cheie si a unor teme cautate, in timp ce content writing-ul este modul in care marketing prin linkuri interne este realizat.
In procesul de optimizare SEO se iau in considerare si acele cuvinte cheie care nu sunt tranzactionale, dar care aflate in zona informationala pot fi potrivite pentru blog-ul site-ului tau sau chiar pentru o strategie off page, iar atunci cand planul este dus la bun sfarsit, pagina web ofera valoare utilizatorilor, convertindu-i pe acestia din "cautatori de informatie" in potentiali clienti.
Articolele de blog, advertorialele sau comunicatele de presa sunt create astfel incat acestea sa contina cuvinte cheie si linkuri interne. Astfel traficul organic generat prin optimizare seo, va ajuta, in acelasi timp, clientii nostrii si publicatiile.
In acest mod, utilizatorii online ajung intr-ul final pe platforma ta online pentru ca satisfaci nevoia lor curenta de informatie. In acest mod, exista sanse mult mai mari ca traficul generat sa fie convertit si sa te bucuri de dezvoltarea ta in mediul online.
Content writing-ul implica crearea de continut online care este conceput cu rolul de a satisface nevoile curente ale utilizatorilor si ghidarea acestora prin linkuri catre etapa finala a calatoriei, respectiv catre conversie.
Pentru ca strategia de marketing prin continut are ca scop atragerea de potentiali clienti, continutul creat trebui sa fie convingator, iar tematica trebuie sa respecte perspectiva dorita de catre client.
Prin Branded Content, continutul se caracterizeaza prin calitate, informatii relevante si valoroase pentru utilizatori si, nu in ultimul rand, sa stimuleze emotiile acestuia. Branded content este mai mult decat continut, el vorbeste despre valori si principii, pe care compania ta le promoveaza, si despre beneficiile si avantajele, pe care le poate avea un utilizator online, cand apeleaza la serviciile oferite sau cu ce se diferentiaza produsele tale.
Strategia seo prin branded content si content writing are ca scop vizibilitatea cuvintelor cheie prin optimizare seo, respectiv stadiul de constientizare al prezentei online a companiei, etapa luarii deciziilor si etapa calatoriei utilizatorului.
Stadiul de constientizare. De cele mai multe ori acesta se indeplineste continuu prin articole de blog, comunicatele de presa oficiale, abordari tematice pe site-uri de mare trafic sau interviurile cu o persoana din conducere companiei.
Luarea deciziilor. De cele mai multe ori oamenii inteleg problema cu care se confrunta. Prin optimizarea seo se face studiul cuvintelor care ofera o solutie utilizatorilor online si care pot include pe langa explicatiile scrise, ghiduri, continut media, imagini, video, documente PDF, infografice, inregistrari audio etc.
Etapa calatoriei. Acest stadiu este specific momentului in care persoanele intra in faza de decizie, dar inca nu sunt hotarati, iar datoria marketingului este sa ii ajute sa ia decizia potrivita spre conversie.
Noi nu spunem ca doar anumite tehnici functioneaza.
Noi afirmam ca exista sau se pot concepe strategii SEO diferite pentru fiecare industrie si chiar pentru fiecare site in parte.
De asemenea, este adevarat ca optimizarea on page poate face minuni. Cu toate acestea, factorii care influenteaza cresterea pozitiilor in Google sunt multi, iar optimizarea off page nu poate fi neglijata.
De altfel, fiecare companie isi doreste o vizibilitate mai mare, iar in situatia in care nu exista comunicare, nimeni nu te remarca.
Asadar, ADfel se va ocupa de comunicarea ta cu potentialii clienti prin diferite modalitati, precum:
Advertoriale. Acestea sunt o combinatie intre publicitate si jurnalism, care in fapt au rolul de a promova produsele sau serviciile, scotand in evidenta calitatile pozitive si beneficiile, si care pot imbraca diferite tematici.
Comunicate de Presa. Unele dintre cele mai eficiente campanii de atragere a oamenilor pe site-ul tau sunt activitatile offline pe care le promovezi online. Spre exemplu, comunicatele pot fi de interes public sau mediatizarea unui sprijin social, sustinerea si finantarea unor activitati educative, culturale sau sportive.
Articole de blog. Exista numeroase bloguri in Romania, urmarite cu interez de zeci de mii de persoane si sunt foarte apreciate de acestia. De multe ori autorii lor pot fi sau nu persoane publice, dar cu siguranta parerea lor conteaza. Prezentarea produselor sau a serviciilor tale pe blogurile publisherilor independenti poate fi foarte eficienta.
Optimizarea off page a fost, este si va mai ramane in continuare una dintre cele mai importante procese SEO.
Activitatea noastra presupune o strategie bine planificata, care va include atat obiective zilnice, cat si lunare.
Un raport lunar este benefic atat pentru noi ca specialisti pentru ca urmarim cu atentie dezvoltarea proiectului, dar si tie in calilitate de client, pentru ca este bine sa stii stadiul curent in care se afla businessul tau, si, totodata, ai posibilitatea sa compari informatiile primite cu datele din perioadele anterioare.
Un raport lunar ADfel iti va transmite:
Progresul. Iti vom arata obiectivele indeplinite, vom include date comparative cu luna precedenta, iti raportam ce pozitii au cuvintele cheie si eventuale schimbari de strategie de promovare ale competitiei.
Perspective. In functie de stadiul site-ului putem estima un volum de trafic si chiar o perioada aproximativa pana cand SEO atinge un ROI pozitiv.
Recomandari. Ca sa putem atinge impreuna obiectivele SEO, iti recomandam rezolvarea problemelor tehnice, daca acestea exista, iti aratam cum sa imbunatatesti experienta utilizatorului si vom incerca sa iti transformam treptat afacerea intr-un brand.
Rapoartele SEO vor ajuta sa determinam daca si in ce masura wesite-ul este influentat de fluctuatiile de trafic si algoritmii Google, avand ca rezultat clasamentele cuvintelor cheie in SERP.
In concluzie, rapoartele intocmite ne vor ajuta sa stabilim noi obiective si sarcini de indeplinit.

Ce sunt si ce avantaje obtii prin advertoriale SEO?
Daca ai beneficiat recent de optimizare on page, ai o afacere sezoniera si doresti sa incepi o campanie de optimizare, dar nu stii daca promovarea prin advertoriale SEO sunt alegerea potrivita pentru atingerea obiectivelor pe care ti le-ai propus te vom ajuta cu drag sa flii tot ce este necesar sa stii despre acestea, respectiv necesitatea acestora, ce reprezinta, tipurile …

10 secrete pentru angajarea unei firme SEO potrivite pentru afacerea ta!
Chiar daca esti inarmat cu o abundenta de cunostinte din lumea SEO, este posibil sa ai in continuare nevoie de serviciile profesionale ale unei firme SEO. Pentru a veni in ajutorul tau am creat acest articol care contine 10 secrete pentru a contracta serviciile cele mai potrivite pentru afacerea ta online. In unele cazuri, cunostintele bogate din domeniul SEO nu sunt suficiente. …
Daca doresti sa beneficiezi de o experienta deosebita, contacteaza-ne si vom reveni cu oferta noastra.